Kolvaan Kalalla on käytössä viranomaisten hyväksymä omavalvonta- ja HACCP–järjestelmä. Tilat, rakenteet ja laitteet on suunniteltu niin, että ne mahdollistavat hygieniset työtavat ja ovat helposti puhdistettavissa.
Kolvaan Kala käyttää vain tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita tuotannossaan. Jokainen saapuva erä tarkastetaan ennen vastaanottoa tuotantotiloihin ja jokaisen erän lämpötila mitataan ja kirjataan. Raaka-aineet, jotka tulevat Pyhäjärven ulkopuolelta, hankitaan vain luotettavilta ja viranomaisvaatimukset täyttäviltä toimittajilta.
Jokainen savustuserä tarkistetaan aistinvaraisesti sekä ennen että jälkeen savustusprosessin. Maun ja kypsyyden lisäksi tarkistetaan aistinvaraisesti myös ulkonäkö ja väri, sillä asiakkaille halutaan tarjota vain parasta. Makuelämystä täydennetään esteettisellä mielihyvällä.
Kolvaan Kalan uudenaikainen ja räätälöity savustusprosessi on ainutlaatuista huipputasoa tämän kokoluokan kalayrityksissä Suomessa. Mikroprosessori ohjatun uunin avulla varmistetaan, että kuumennusajat ja lämpötilat ovat jatkuvasti oikeat. Näin varmistetaan kuluttajien turvallisuus, tuotteiden tasainen laatu ja lainsäädännön vaatimusten toteutuminen. Perinteisillä puulämmitteisillä savustusuuneilla näitä kaikkia vaatimuksia ei enää nykypäivänä pysty täyttämään kovin helposti.
”Tuoreus ja laatu yhdistettynä Kolvaan Kalan osaamiseen luo asiakkaille ainutkertaisia makuelämyksiä ja mielihyvää!”